Selfservice

De bibliotheeksector is een van de sectoren waar het automatiseren van de logistiek door gebruik van selfservice grootschalig is ingevoerd. Klanten verzorgen zelf het uitlenen, inleveren of het verlengen van bibliotheekmaterialen.

Een voorwaarde bij selfservice is een goede geautomatiseerde oplossing om bibliotheekmaterialen zelfstandig te kunnen inleveren en uitlenen. RFID (Radio Frequente IDentificatie) is daarbij een volwassen technologie die de identificatie van bibliotheekmaterialen ondersteund en de procesgang vereenvoudigd.

Door de invoering van selfservice in bibliotheken zijn er uren vrijgekomen waarmee bibliotheken de dienstverlening aan klanten verder optimaliseren met als resultaat uitbreiding van openingstijden, verbreding van de functie van de bibliotheek en een betere inzet van personeel.

Het EastBridge team heeft vele jaren ervaring in de bibliotheeksector en vele projecten gerealiseerd. Projecten die ertoe hebben bijgedragen dat oplossingen aansluiten bij de veranderende rol van de bibliotheek. Samen met de klanten gaan wij op zoek naar de juiste oplossing en hebben hierdoor met vele klanten nieuwe en toonaangevende oplossingen gerealiseerd.

Selfservice nieuw buinen 3
Spirit

De Spirit is een hoogwaardige selfserviceoplossing. De Spirit kan bibliotheekmaterialen innemen, uitlenen en/of verlengen. De Spirit wordt compleet geleverd met een 15″ of 17” touchscreen, bonnenprinter, pc, RFID boekenlezer, paslezer en de unieke EastBridge Library Suite. De Spirit is in vele uitvoeringen leverbaar.

IMG_0157 klein
SmartShelf

De Smart Shelf is een unieke toepassing waarbij bibliotheek materialen, 1 of meerdere tegelijk, direct worden ingenomen door ze terug te plaatsen in de SmartShelf. De SmartShelf is voorzien van RFID antennes waardoor bibliotheekmaterialen die zijn voorzien van een RFID tags worden herkent, en voor verwerking worden aangeboden aan het bibliotheeksysteem. Ingeleverde materialen zijn direct weer uitleen klaar.

IMG_0313
Transporter

Het innemen en sorteren van bibliotheekmaterialen bezorgt bibliotheken veel werk.
De Transporter is door zijn veelzijdigheid de oplossing voor uw bibliotheek. De Transporter is een, op basis van veel praktijkervaring ontworpen, inname-/sorteerunit die naar wens kan worden uit gevoerd met één of meerdere inleverpunten en drie of meer sorteercategorieën.

IMG_1406
BOOKDROP INDOOR

De BookDrop is een innamevoorziening voor bibliotheek materialen. De BookDrop neemt materialen in op basis van RFID. De klant voert de bibliotheek materialen één voor één in. Zodra er een materiaal is ingevoerd, voorzien van een RFID tag, wordt op het scherm getoond dat het materiaal wordt verwerkt. Zodra het materiaal is verwerkt wordt deze doorgevoerd naar de boekenkar. Het is ook mogelijk optioneel het twee-weg sorteersysteem aan te sluiten waarmee de BookDrop de materialen in 2 categorieën sorteert.

Library Rucphen00003 (1)
BookDrop 24/7

Voor bibliotheken die hun dienstverlening willen uitbreiden, en de klanten de gelegenheid willen geven materialen ook buiten de openingstijden in te leveren, is de BookDrop 24/7 de oplossing. De klant houdt het boek voor de RFID lezer, het systeem controleert of het materiaal bij de brievenbus mag worden ingeleverd en de brievenbus ontgrendelt zich. De klant voert het boek in, de brievenbus sluit zich en het materiaal wordt ingenomen.

Beveiligingsantennes 2
BEVEILIGINGEN

EastBridge levert een uniek antidiefstal antennesysteem in een stijlvolle uitvoering met een hoge detectie. Het antennesysteem bestaat uit twee of meer antennes. De antennes detecteren bibliotheekmaterialen, waarvan het antidiefstal label is aangezet. Het antennesysteem geeft een helder geluid en lichtsignaal, hiermee worden foutmeldingen of diefstal snel en efficiënt gedetecteerd. De beveiligingsantennes kunnen worden geleverd met een geïntegreerde klantenteller.

Handscanner
INVENTARISEREN

EastBridge levert een inventariseeroplossing waarmee bibliotheekmaterialen snel en eenvoudig kunnen worden gevonden. Met een draadloze RFID handscanner zoekt u eenvoudig materialen in uw collectie. Gereserveerde en/of afgeschreven materialen zijn eenvoudig te vinden.

Desktop reader250x134
PERSONEELSSTATION

EastBridge levert een personeelsstation met een hoogwaardige RFID reader en afgeschermde antenne. Een goede oplossing die optimaal wordt gekoppeld met uw bibliotheeksysteem. Door de meegeleverde EastBridge Tools koppelt u eenvoudig het personeelsstation aan uw bibliotheeksysteem.

Tunnellezer - klein300x180
TUNNELLEZER

Voor het verwerken van meerdere bibliotheek materialen ineens heeft EastBridge een RFID tunnellezer beschikbaar. De tunnellezer scant 25 boeken ineens en verwerkt deze in het bibliotheeksysteem.

png-150x150-
RFID tags

Eastbridge levert een brede rage RFID tags geschikt voor diverse materialen. Voor bibliotheken heeft Eastbridge diverse RFID tags beschikbaar voor identificatie en beveiliging van materialen.

EastBridge Library suite
Eastbridge Library Suite

De Eastbridge Library Suite is de selfservicesoftware voor bibliotheken. Op basis van veel ervaring heeft EastBridge een uitgebreide suite ontwikkelt die voldoet aan nationale en internationale standaarden (ISO 15.693/ISO 28.560, SIP2 en SIP+). De suite bestaat uit de modules:
– Innemen, uitlenen en verlengen
– Store en forward (offline mode)
– inname en Sorteren
– SmartShelf, tunnellezer
– Conversiesoftware
– Baliesoftware